NHL: V stredu rokovali takmer deväť hodín, bez konkrétnejšieho výstupu

06.12.2012 Celý región

New York 6. decembra (TASR) - Malým náznakom pokroku sa skončilo stredajšie rokovanie malej skupiny vedenia NHL a hráčskej asociácie NHLPA ohľadne ukončenia výluky, ktorá po druhý raz za sedem rokov ohrozuje celú sezónu v hokejovej profisúťaži. Už bez neúspešných mediátorov bude rokovanie o novej kolektívnej zmluve pokračovať vo štvrtok.

Medzi 18 hráčmi, ktorí si sadli za okrúhly stôl v hoteli Manhattan, bol tentoraz aj kapitán Pittsburghu Penguins Sidney Crosby. Rokovania bez konkrétnejšieho výstupu trvali takmer deväť hodín. "Samozrejme sme dnes mali niekoľko mítingov a strávili sme pri tom množstvo hodín," povedal pre agentúru Reuters zastupujúci komisár NHL Bill Daly. "Viedli sme dobrý, úprimný dialóg na rôzne témy. "Pokračovali sme aj v odkrývaní určitých kritických tém medzi oboma stranami a mali by sme sa k tomu s hráčmi vrátiť vo štvrtok."

Tento týždeň bola zrušená už jedna tretina zápasov základnej časti NHL 2012/2013. Zrušenie 422 stretnutí a presunutie All-Star víkendu v Columbuse na január neovplyvnilo ani angažovanie federálnych mediátorov. Kvôli výluke sa finančná denná strata pohybuje okolo 18-20 miliónov dolárov. Naposledy bola v NHL zrušená celá sezóna v ročníku 2004/2005.
 

Vyberte región